Pstruhové zákusky
30 min.
Ingredience
- 200gramůPstruh uzený
- 3kusyRajčata
- 50gramůPetržel - nať
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř cayenský
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůChléb toastový
- 50gramůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z krajíčků chleba odkrojíme kůrky a formičkou vykrájíme oválky o průměru 3 cm. Naskládáme je na plech, v troubě předehřáté na 180 °C a chvíli pečeme. Potom plech vytáhneme a dáme stranou.
- 2Pstruží plátky nakrájíme na kousky, petrželku a bazalku, jemně nasekáme. Spaříme rajčata, scedíme a oloupeme je, zbavíme je semínek a pokrájíme na kostičky.
- 3Mezitím dáme do mixéru kousky rybího masa přidáme 2 lžíce smetany s citronovou šťávu, olej a vymixujeme z těchto ingrediencí hladkou a jednolitou hmotu. Postupně do této směsi vmícháme zbývající smetanu
- 4a ještě chvíli vše mixujte. Pstruží pěnu osolíme, okořeníme čersvě mletým kajenským pepřem a nakonec přidáme nasekanou petrželku.
- 5Pěnou naplníme cukrářský sáček a vhodnou hubičkou nastříkáme na opečená kolečka chleba. Ozdobíme je kostičkami rajčat a natrhanými lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.