Pstruzi dělaní v páře se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1kilogramPstruh
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaOlej chilli
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 100gramůKapusta hlávková
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1kusZázvor celý
- 2kusyMrkev kořen
- 150gramůPórek
- 1lžíceOlej sezamový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
22 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ryby omyjeme zevnitř a zvenčí, po obou stranách uděláme několik zářezů. Smícháme chilli olej, lžičku oleje, rybí omáčku a rýžové víno, touto směsí maso potřeme na povrchu i uvnitř.
- 2Kapustu omyjeme, listy vyložíme napařovací vložku ve woku. Naskládáme na ni ryby a posypeme cukrem. Očistíme zázvor, mrkev a pórek a nakrájíme na tenké nudličky. Krátce je osmahneme na zbytku oleje a sezamovém oleji a rozložíme na ryby.
- 3Do woku vlijeme 1/2 l vody, přivedeme k varu, vložíme napařovací vložku a zakryté vaříme v páře cca 15-20 minut.
- 4Po vyjmutí ihned podáváme, jako přílohu můžeme použít rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.