Puding s mléčnou rýží a broskvemi
150 min.
Ingredience
- 100gramůKompot broskvový
- 1lžíceSirup javorový
- Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024]
- 0,33lžíceCukr třtinový
- 1,67gramyMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 0,33lžícePuding
- 8,33gramůRýže jasmínová
- 0,17kusVanilkový lusk
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
35 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
342 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kompotované broskve bez slupky slijeme ze šťávy, pokrájíme je na malé kousky, dáme je do misky, promícháme s javorovým sirupem a rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby z nich nebyla kaše. Rozmixované broskve promícháme s rýžovým pudingem. Podáváme ho mírně teplý.
- 2Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024]:
- 3Dobře promytou rýži dáme do kastrólku, zalejeme ji vodou a vaříme ji doměkka minimálně 20 minut. Uvařenou rýži dáme do síta, aby přebytečná voda odkapala. Mezitím si v rendlíku s nepřilnavým dnem uvaříme vanilkový puding: ve 100ml mléka si rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu se 2 lžícemi třtinového cukru. Pravou vanilku podélně rozkrojíme ostrým nožem, zrníčka vyškrábneme a zamícháme do rozmíchaného pudingu. 400ml mléka si nalejeme do rendlíku a přivedeme ho k varu. Vymíhaný puding nalejeme do vroucího mléka a stálého míchání ho vaříme 1 minutu, uvařený puding odstavíme z plotny. Poté do pudinku zamícháme uvařenou rýži a necháme ji asi 10 minut v klidu, aby nasákla mléko (kravské/kojenecké/mateřské).
- 4Troubu si předehřejeme na 150°C. Rýžovo-pudingovou směs dáme do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli máslem, uhladíme ji, pokryjeme plátky másla (15g) a dáme do trouby péct minimálně na 1-2 hodiny. Občas rýži promícháme. Pudinkovou rýži si rozdělíme na porce. Dítěti ji podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.