Puding s tapiokou
90 min.
Ingredience
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 150gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůTapioka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
70 g
Cukr
26 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Mléko přivedeme k varu, nasypeme do něj cukr, sůl, tapioku a přidáme máslo. Dobře promícháme a na velmi mírném ohni vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, zahustíme rozkvedlanými žloutky a opatrně vmícháme sníh z bílků. Hmotu nalijeme do formiček, vložíme do většího kastrolu s trochou vody a vaříme ve vodní lázni aspoň 50 minut.
- 2Pudink necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.