Pudink černobílý
110 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 2lžíceMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 25gramůKakao - prášek
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme obě vejce a sůl.
- 2Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto. Polovinu těsta smícháme s kakaem, polovinu s citronovou kůrou.
- 3Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nejdříve ji naplníme tmavým a potom světlým těstem. Formu uzavřeme a pudink vaříme 90 minut ve vodní lázni.
- 4Formu zchladíme, otevřeme a necháme odpařit. Pudink vyklopíme na talíř a podáváme s vanilkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.