Pudink chlebový s vanilkou
80 min.
Ingredience
- 300gramůStrouhanka
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 15mililitrůTresť vanilková
- 250gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
1 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky, z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- 2Strouhanku z bílého chleba zalijeme horkým mlékem, přilijeme vanilkovou esenci a přisypeme cukr. Promícháme, přidáme celá vejce, žloutky a nakonec přimícháme sníh z bílků. Hmotu nalijeme do formiček, které vyskládáme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme pozvolna ve vodní lázni asi 1 hodinu.
- 3Pudink necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.