Pudink chlebový s vanilkou

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
1 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky, z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  • 2
    Strouhanku z bílého chleba zalijeme horkým mlékem, přilijeme vanilkovou esenci a přisypeme cukr. Promícháme, přidáme celá vejce, žloutky a nakonec přimícháme sníh z bílků. Hmotu nalijeme do formiček, které vyskládáme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme pozvolna ve vodní lázni asi 1 hodinu.
  • 3
    Pudink necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.