Pudink pomerančový s mandlemi

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme máslo, cukr, mouku a nalijeme mléko. Dobře vše rozmícháme a přivedeme k varu. Přilijeme pomerančový sirup, přisypeme drcené mandle a velmi zvolna vaříme 5 minut. Pudink zahustíme rozkvedlanými žloutky, přimícháme sníh z bílků, pudink nalijeme do formiček, ty vyskládáme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni dalších 20 minut.
  • 2
    Formičky vyndáme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.