Pudink pomerančový s mandlemi
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůCukr moučkový
- 15mililitrůNektar pomerančový
- 5kusůVejce slepičí
- 150gramůMandle
- 15mililitrůTresť pomerančová
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme máslo, cukr, mouku a nalijeme mléko. Dobře vše rozmícháme a přivedeme k varu. Přilijeme pomerančový sirup, přisypeme drcené mandle a velmi zvolna vaříme 5 minut. Pudink zahustíme rozkvedlanými žloutky, přimícháme sníh z bílků, pudink nalijeme do formiček, ty vyskládáme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni dalších 20 minut.
- 2Formičky vyndáme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.