Pudink rybízový
23 min.
Ingredience
- 300gramůRybíz černý
- 350gramůMaliny
- 350gramůOstružiny
- 3lžíceCukr krupice
- 2lžíceŽelé rybízové
- 8plátkůChléb toastový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Rybíz, maliny, ostružiny, cukr a 3 lžíce vody dáme do hrnce, 5 minut vaříme. Poté necháme vychladnout.
- 2Pudinkovou formu vyložíme 6 plátky chleba. Plátky chleba seřízneme, aby do sebe zapadaly bez mezer. Ovoce slijeme a šťávu zachytíme. Ovoce vložíme do pudinkové formy, zakryjeme zbylým chlebem (aby vytvořil jakési "víčko") a zakapeme 3 lžícemi uschované šťávy.
- 3Na chléb položíme talíř, zatížíme. Vložíme na 180 minut do lednice.
- 4Uschovanou šťávu dáme do hrnce, přidáme rybízové želé. Necháme zvolna vařit 3 minuty.
- 5Pudink vyklopíme na talíř a podáváme s rybízovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.