Pudink rybízový

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybíz, maliny, ostružiny, cukr a 3 lžíce vody dáme do hrnce, 5 minut vaříme. Poté necháme vychladnout.
  • 2
    Pudinkovou formu vyložíme 6 plátky chleba. Plátky chleba seřízneme, aby do sebe zapadaly bez mezer. Ovoce slijeme a šťávu zachytíme. Ovoce vložíme do pudinkové formy, zakryjeme zbylým chlebem (aby vytvořil jakési "víčko") a zakapeme 3 lžícemi uschované šťávy.
  • 3
    Na chléb položíme talíř, zatížíme. Vložíme na 180 minut do lednice.
  • 4
    Uschovanou šťávu dáme do hrnce, přidáme rybízové želé. Necháme zvolna vařit 3 minuty.
  • 5
    Pudink vyklopíme na talíř a podáváme s rybízovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.