Pudink s kandovaným ovocem
55 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMandle mleté
- 50gramůKandované ovoce
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka do něj vmícháme moučkový cukr, hrubou mouku, rozpuštěné vlažné máslo (40 g), mleté mandle a nasekané kandované ovoce.
- 2Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané pudinkové formy, uzavřeme a vaříme ve vodní lázni asi 45 minut.
- 3Uvařený pudink vyklopíme z formy a podáváme ozdobený kompotovaným ovocem nebo šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.