Pudink s mandlemi
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůMléko polotučné
- 5kusůVejce slepičí
- 180gramůMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
35 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, mouku, přilijeme mléko, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Povaříme 15 minut, odstavíme a hrnec vložíme do vyhřáté trouby, aby se tekutina dostatečně odpařila. Po pár minutách vyjmeme a poté přimícháme rozkvedlané žloutky a sníh z bílků. Pudink nalijeme do formiček, necháme vychladnout a jednotlivé porce posypeme drcenými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.