Pudink s meruňkami
30 min.
Ingredience
- 15gramůŽelatina
- 200mililitrůVoda pitná
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůCukr moučkový
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůBroskve
- 200gramůMeruňky
- 150gramůTřešně
- 150mililitrůSirup višňový
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, rozmícháme se želatinou a nakonec přimícháme tužší šlehačku. Vyšleháme středně tuhý krém, který rozdělíme do misek a dáme do lednice vychladit.
- 2Mezitím omyjeme broskve, meruňky a třešně. Vypeckujeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky, které spolu promícháme a zalijeme sirupem s Maraskem.
- 3Vychladlý pudink vyklopíme na dezertní talířky, ozdobíme ovocem a pokapeme sirupem s Maraskem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.