Pudink studený krupicový
20 min.
Ingredience
- 80gramůCukr moučkový
- 70gramůPšeničná krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1šálekSirup malinový
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1045 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
169 g
Vláknina
914 mg
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Mléko svaříme s citronovou kůrou, špetkou soli a máslem. Přisypeme krupici, rozmícháme a vaříme asi 10 minut.
- 2Do ještě teplé kaše přimícháme žloutek a pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Formičky vypláchneme studenou vodou, naplníme kaší a necháme nejméně 2 hodiny v chladu.
- 4Pudink vyklopíme a zalijeme malinovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.