Pudink toskánský
35 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 75gramůBanány sušené
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr moučkový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Pudinkové formičky vytřeme máslem. Do mísy dáme sušené ovoce a zalijeme teplou vodou. Necháme nasáknout 10 minut.
- 2Ušleháme v míse žloutky s tvarohem, smícháme s moučkovým cukrem, pomerančovou kůrou, skořicí a promícháme.
- 3Sušené ovoce scedíme a smícháme se směsí s měkkým tvarohem. Formičky naplníme touto směsí a dáme péct do předehřáté trouby na 15 minut při teplotě 180 stupňů.
- 4Můžeme podávat teplé nebo studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.