Pudink z kukuřičné moučky
20 min.
Ingredience
- 60gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 50gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Cukr
12 g
Vápník
145 g
Postup přípravy
- 1V 250ml mléka rozkvedláme kukuřičnou moučku a vejce.
- 2Do kastrůlku vlijeme zbylé mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl. Uvedeme do varu a za stálého míchání přilijeme v mléce rozkvedlanou maizenu. Povaříme do zhoustnutí.
- 3Pudinkovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní uvařený pudink a necháme vychladnout.
- 4Po vychladnutí opatrně vyklopíme z formy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.