Pudink z mrkve a hrášku
140 min.
Ingredience
- 500gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr moučkový
- 2špetkyPepř bílý
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 100gramůHrachové lusky
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůHrášek mražený
- 1litrVoda pitná
- 3špetkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oškrábeme mrkev a pokrájíme ji na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- 2Rozehřejeme si v kastrolu dvě třetiny másla a vhodíme na něj kostičky cibule a počkáme, dokud nezesklovatí. Pak přisypeme mrkev smíchanou s moučkovým cukrem. Pomalu dusíme. Lehce osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
- 3Opláchneme hráškové lusky a vhodíme je do hrnce s osolenou vodou. Povaříme asi 5 minut. Pak vodu z lusků scedíme a ochladíme je ve studené vodě.
- 4Předehřejeme si troubu na 180 °C. Dovnitř dáme kastrol s vodou, která bude mít ode dna hladinu ve výšce asi 3 centimetrů.
- 5Uvařenou mrkev se smetanou vložíme do mixéru. Přidáme k ní vejce, žloutky a mražený hrášek. Osolíme, opepříme. Do nerezové mísy vymazané máslem vložíme několik hráškových lusků. Na ně vlijeme rozmixovanou hmotu. Nahoře na mísu položíme máslem pomazaný alobal, jehož povrch propícháme, aby dobře unikala pára. Postavíme misku na talíř do vodní lázně. Necháme v troubě 90 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.