Pudink ze žloutků s ovocem
40 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2decilitryMléko polotučné
- 20gramůCukr vanilka
- 1decilitrKoňak vaječný
- 100gramůJahody zahradní
- 100gramůMaliny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
65 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Žloutky dáme do vhodné nádoby, a spolu s cukrem metlou vyšleháme do pěny. Potom nádobu se žloutky položíme do vodní, horké lázně, vložíme vyškrábanou vanilkovou dřeň. Za stálého šlehaní nad párou šleháme do zahoustnutí. Opět za stálého míchání, postupně přiléváme smetanu, šleháme přibližně 10 minut na lesklou a hladkou hmotu a odstavíme z ohně.
- 2Do teplé žloutkové hmoty, přilijeme mléko s vanilkovým cukrem a dobře promícháme. Na dno dvou pudinkových mističek nalijeme vaječný koňák. Na něj rozlijeme teplý pudink a vložíme do lednice vychladnout.
- 3Těsně před podáváním pudinkové porce ozdobíme čerstvými malinami, jahodami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.