Pudink ze žloutků s ovocem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
65 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky dáme do vhodné nádoby, a spolu s cukrem metlou vyšleháme do pěny. Potom nádobu se žloutky položíme do vodní, horké lázně, vložíme vyškrábanou vanilkovou dřeň. Za stálého šlehaní nad párou šleháme do zahoustnutí. Opět za stálého míchání, postupně přiléváme smetanu, šleháme přibližně 10 minut na lesklou a hladkou hmotu a odstavíme z ohně.
  • 2
    Do teplé žloutkové hmoty, přilijeme mléko s vanilkovým cukrem a dobře promícháme. Na dno dvou pudinkových mističek nalijeme vaječný koňák. Na něj rozlijeme teplý pudink a vložíme do lednice vychladnout.
  • 3
    Těsně před podáváním pudinkové porce ozdobíme čerstvými malinami, jahodami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.