Pudinkové perníčky
40 min.
Ingredience
- Na přelití
- 100gramůČokoláda na vaření
- Těsto
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1kusPudinkový prášek karamelový
- 4lžíceKáva turecká
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaAnýz mletý
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s pudinkovým práškem, kypřicím práškem do pečiva a kořením.
- 2Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, přilijeme rozpuštěné prochladlé máslo a ještě chvíli šleháme. Směs vlijeme do mísy s moukou, vmícháme černou kávu a vypracujeme vláčné těsto.
- 3Z těsta ihned vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 4Po vychladnutí perníčky přeléváme rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.