Pudinkové řezy s meruňkami
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka polohrubá
- 60gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 400mililitrůMléko polotučné
- 300gramůMeruňky
- 15gramůMáslo čerstvé
- 150gramůTvaroh jemný
- 2lžičkyStolní sladidlo Sladký polibek
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Z bílků vyšleháme pevný sníh, zlehka do něj zašleháme žloutky a ochutíme sladidlem.
- 3Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 4Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který necháme vychladnout.
- 5Upečený, vychladlý piškotový korpus podélně rozpůlíme, potřeme pudinkem, poklademe kousky meruněk a přiklopíme druhou částí korpusu.
- 6Tvaroh vyšleháme a ochutíme sladidlem.
- 7Vychladlý moučník nakrájíme na 8 menších řezů a každý ozdobíme tvarohem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.