Pudinkový mouřenín
80 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 80gramůČokoláda hořká
- 100gramůMandle mleté
- 100gramůStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Z 80 g másla, z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Vmícháme do ní nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Potom přimícháme strouhanku (50 g) a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní vyšlehanou hmotu. Vaříme v mírně vroucí vodní lázni asi 1 hodinu.
- 3Vychladlý dezert vyklopíme na mísu a ozdobíme ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.