Pudinkový mouřenín

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z 80 g másla, z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Vmícháme do ní nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Potom přimícháme strouhanku (50 g) a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní vyšlehanou hmotu. Vaříme v mírně vroucí vodní lázni asi 1 hodinu.
  • 3
    Vychladlý dezert vyklopíme na mísu a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.