Pudinkový pohár se šlehačkou a ovocem

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 37gramůPudinkový prášek - kakaový
    • 0,5litrMléko polotučné
    • 60gramůCukr krystal
    • 250gramůTvaroh jemný
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
44 g
Cukr
20 g
Vápník
257 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pudink uvaříme podle návodu, ale nedáme do něj cukr. Poté ho necháme za občasného míchání vystydnout. Než vystydne, utřeme tvaroh s cukrem do hladka, jahody nakrájíme na menší kousky, šlehačku vyšeháme do tuha. Až je pudink vystydlý, zamícháme do něj tvaroh s cukrem, rozdělíme směs do servírovacích misek, ozdobíme nakrájenými jahodami
  • 2
    a ušlehanou šlehačkou. Před servírovním necháme v lednici vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 21. 11. 2015
Pudinkový pohár se šlehačkou a ovocem
Moc dobrý pohár, pudink smíchaný s tvarohem je spíš malinko řidší. Na půllitr mléka jde necelý sáček pudinkového prášku. Klidně bych dala celý. Z množství na 3 porce jsem udělala 4 a docela velké. Jak je uvedeno v poznámce, dala jsem místo jahod jiné ovoce. Cukr jsem použila moučkový a tvaroh v kostce. Uvařený pudink není třeba občas promíchávat-skrz škraloupu, pokud se hrnec těsně překryje fólií. Dávám palec hahoru.