Pudinkový pohár se šlehačkou a ovocem
20 min.
Ingredience
- 37gramůPudinkový prášek - kakaový
- 0,5litrMléko polotučné
- 60gramůCukr krystal
- 250gramůTvaroh jemný
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
44 g
Cukr
20 g
Vápník
257 mg
Postup přípravy
- 1Pudink uvaříme podle návodu, ale nedáme do něj cukr. Poté ho necháme za občasného míchání vystydnout. Než vystydne, utřeme tvaroh s cukrem do hladka, jahody nakrájíme na menší kousky, šlehačku vyšeháme do tuha. Až je pudink vystydlý, zamícháme do něj tvaroh s cukrem, rozdělíme směs do servírovacích misek, ozdobíme nakrájenými jahodami
- 2a ušlehanou šlehačkou. Před servírovním necháme v lednici vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 21. 11. 2015
Pudinkový pohár se šlehačkou a ovocem
Moc dobrý pohár, pudink smíchaný s tvarohem je spíš malinko řidší. Na půllitr mléka jde necelý sáček pudinkového prášku. Klidně bych dala celý. Z množství na 3 porce jsem udělala 4 a docela velké. Jak je uvedeno v poznámce, dala jsem místo jahod jiné ovoce. Cukr jsem použila moučkový a tvaroh v kostce. Uvařený pudink není třeba občas promíchávat-skrz škraloupu, pokud se hrnec těsně překryje fólií. Dávám palec hahoru.