Pumprnikl s mandlemi

60 min.
Evropa

Ingredience

  • Na ozdobu
    • 100gramůČokoláda na vaření
  • Na posypání plechu
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
  • Těsto
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozpustíme cukr a vaříme tak dlouho, až bude mít světle hnědou barvu. Po vychladnutí do cukrového karamelu zapracujeme mouku a necháme 6 hodin odpočinout.
  • 2
    Potom do směsi přidáme vejce, zázvor, hřebíček, skořici, kandovanou citronovou kůru, mleté mandle a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto.
  • 3
    Těsto vyválíme a rozetřeme na plechu posypaném hladkou moukou. Zprudka upečeme v horké troubě a ihned po upečení plát nakrájíme na proužky.
  • 4
    Proužky potíráme rozpuštěnou čokoládou a necháme zaschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.