Pumprnikl s mandlemi
60 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 100gramůČokoláda na vaření
- Na posypání plechu
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 500gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 25gramůKandovaná citronová kůra
- 5gramůHřebíček mletý
- 30gramůSkořice mletá
- 125gramůMandle mleté
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpustíme cukr a vaříme tak dlouho, až bude mít světle hnědou barvu. Po vychladnutí do cukrového karamelu zapracujeme mouku a necháme 6 hodin odpočinout.
- 2Potom do směsi přidáme vejce, zázvor, hřebíček, skořici, kandovanou citronovou kůru, mleté mandle a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto.
- 3Těsto vyválíme a rozetřeme na plechu posypaném hladkou moukou. Zprudka upečeme v horké troubě a ihned po upečení plát nakrájíme na proužky.
- 4Proužky potíráme rozpuštěnou čokoládou a necháme zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.