Punč s višněmi
15 min.
Ingredience
- 500mililitrůVíno červené
- 100gramůKompot višňový
- 9kusůCukr kostkový
- 2kusyCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusSkořice celá
- 3kusyHřebíček
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
868 mg
Postup přípravy
- 1400 ml červeného vína prohřejeme se skořicí, hřebíčkem a kostkami cukru, až se na povrchu utvoří pěna. Horké víno přecedíme do vyšších sklenic, do kterých jsme rozdělili višně.
- 2Zbylé víno šleháme nad párou se žloutky a vanilkovým cukrem, až vznikne hustší vinné šodó.
- 3Šodó nalijeme do sklenic a nápoj ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.