Punč z červeného vína a citrusy
15 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 2kusyMandarinky
- 15gramůHroznové víno
- 1litrVíno červené
- 3lžíceVíno portské
- 7decilitrůSodovka
- 0,5decilitrKoňak
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme citron, pomeranč i mandarinky. Citrusy oloupeme, zbavíme všec bílých (hořkých) blanek. Dužiny nakrájíme na kostičky. Sladké hroznové víno omyjeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Do skleněného džbánu nalijeme vychlazené červené víno (např. Rulandské modré), 3 lžíce Portského červeného vína, koňak, vychlazenou sodovku, osladíme podle chuti, přidáme rozkrájené ovoce a promícháme. Ovocný punč nalijeme do vysokých sklenic se slámkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.