Punčová omáčka

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 250mililitrůVíno červené
    • 50gramůCukr krupice
    • 1kusSkořice celá
    • 1kusHřebíček
    • 1kusCitronová kůra
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 2lžícePomerančová šťáva
    • 2lžíceRum
    • 1lžičkaSolamyl
    • 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme víno, přidáme cukr, skořici, hřebíček, kousek citronové kůry, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu a rum. Přivedeme k varu a za stálého míchání přilijeme škrob rozmíchaný v troše vody. Chvíli povaříme.
  • 2
    Omáčku podáváme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.