Punčové bonbónky
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaCitronová kůra
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 150mililitrůRum
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMandle
- 70gramůKandované ovoce
- 50mililitrůSirup malinový
- 100gramůČokoláda hořká
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
100 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
4 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1V míse třeme žloutky se 100g cukru, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou dohladka. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou smíchanou s práškem do pečiva vmícháme ke žloutkům.
- 2Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
- 3Upečené těsto nakrájíme na kostičky, přidáme 100g cukru, nasekané hrozinky, nasekané kandované ovoce, nasucho opražené plátky mandlí, rum a malinový sirup. Vše dobře promícháme a necháme několik hodin odpočinout.
- 4Ze směsi tvarujeme kuličky, které obalíme v nastrouhané čokoládě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.