Punčové bonbónky

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 200gramůCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 100gramůMouka pšeničná hrubá
    • 150mililitrůRum
    • 50gramůHrozinky
    • 50gramůMandle
    • 70gramůKandované ovoce
    • 50mililitrůSirup malinový
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
100 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
4 g
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse třeme žloutky se 100g cukru, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou dohladka. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou smíchanou s práškem do pečiva vmícháme ke žloutkům.
  • 2
    Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
  • 3
    Upečené těsto nakrájíme na kostičky, přidáme 100g cukru, nasekané hrozinky, nasekané kandované ovoce, nasucho opražené plátky mandlí, rum a malinový sirup. Vše dobře promícháme a necháme několik hodin odpočinout.
  • 4
    Ze směsi tvarujeme kuličky, které obalíme v nastrouhané čokoládě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.