Punčový krém s fíky
30 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaKardamom
- 150mililitrůSherry brandy
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyFíky čerstvé
- 1šálekVoda pitná
- 5plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
31 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny namočíme do studené vody.
- 2Žloutky, cukr, vanilkový cukr, skořici, hřebíček, kardamom a sherry utřeme do hladkého krému. V horké vodní lázni vše ušleháme do pěny. Vyjmeme z lázně a vmícháme citronovou šťávu. Přidáme vymačkanou želatinu, vložíme do ledové vodní lázně a mícháme do vychladnutí. Krém necháme v chladničce asi 30 minut.
- 3Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do krému ve chvíli, kdy začne želírovat. Krém rozdělíme do sklenic a necháme ještě 60 minut v chladničce.
- 4Před podáváním dezert ozdobíme omytými, osušenými a na plátky nakrájenými fíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.