Punčový krém s fíky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
31 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny namočíme do studené vody.
  • 2
    Žloutky, cukr, vanilkový cukr, skořici, hřebíček, kardamom a sherry utřeme do hladkého krému. V horké vodní lázni vše ušleháme do pěny. Vyjmeme z lázně a vmícháme citronovou šťávu. Přidáme vymačkanou želatinu, vložíme do ledové vodní lázně a mícháme do vychladnutí. Krém necháme v chladničce asi 30 minut.
  • 3
    Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do krému ve chvíli, kdy začne želírovat. Krém rozdělíme do sklenic a necháme ještě 60 minut v chladničce.
  • 4
    Před podáváním dezert ozdobíme omytými, osušenými a na plátky nakrájenými fíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.