Pusinky v cukrovém sirupu
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 600gramůCukr krupice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1972 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
127 g
Sacharidy
197 g
Vláknina
2 g
Cukr
147 g
Postup přípravy
- 1Připravíme odpalované těsto. Vodu osolíme, přidáme máslo a uvedeme k varu, poté vmícháme mouku a za velice pečlivého míchání odpalujeme 6 minut. Necháme chvíli zchladnout a vmícháme vejce.
- 2Ze vzniklého těsta tvarujeme oválky, uprostřed zmáčknuté. Ruce máme potřené olejem, jinak by se nám těsto příliš lepilo.
- 3Cukr svaříme s vodou v hustý sirup, přidáme citrónovou šťávu a necháme vychladnout.
- 4Připravené pusinky smažíme v oleji a ještě horké máčíme do cukrového sirupu nejméně na 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.