Pusinky v cukrovém sirupu

50 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1972 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
127 g
Sacharidy
197 g
Vláknina
2 g
Cukr
147 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme odpalované těsto. Vodu osolíme, přidáme máslo a uvedeme k varu, poté vmícháme mouku a za velice pečlivého míchání odpalujeme 6 minut. Necháme chvíli zchladnout a vmícháme vejce.
  • 2
    Ze vzniklého těsta tvarujeme oválky, uprostřed zmáčknuté. Ruce máme potřené olejem, jinak by se nám těsto příliš lepilo.
  • 3
    Cukr svaříme s vodou v hustý sirup, přidáme citrónovou šťávu a necháme vychladnout.
  • 4
    Připravené pusinky smažíme v oleji a ještě horké máčíme do cukrového sirupu nejméně na 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.