Pusinky z odpalovaného těsta
55 min.
Ingredience
- 65gramůMáslo čerstvé
- 6gramůSůl
- 25gramůTuk
- 30gramůMouka polohrubá
- 500mililitrůVoda pitná
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
973 mg
Cukr
372 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.
- 2Těstem naplníme sáček na zdobení, plech vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, na sáček nasadíme ozdobný nástavec a ze sáčku vymačkáváme těsto na plech ve tvaru pusinek. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.
- 3Vychladlé pusinky upravíme na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.