Pyré z kuřecího masa a zeleniny pro děti

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme zeleninu: jarní cibulku (bílou část), karotku a brambory. Vše pokrájíme na menší kousky. Omyté kuřecí prso bez kůže nakrájíme na tenké nudličky. Mražený zelený hrášek si v sítu promyjeme pod tekoucí vodou.
  • 2
    V reddlíku s nepřilnavým dnem na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, pak na ni dáme pokrájené maso, promícháme a restujeme 1-2 minuty, až zbělá. K masu přimícháme karotku, brambory, přidáme snítku kopru a přilijeme 300ml domácího čerstvého kuřecího bujónu pro děti (bez soli).
  • 3
    Kuře vaříme pomalu pod pokličkou 25-30 minut doměkka. Po 15 minutách vaření ještě přidáme zelený hrášek. Uvařené maso se zeleninou i s vývarem dáme do mixéru a směs rozmixujeme na kaši. Oddělíme si jednu porci - podáváme ji mírně teplou. Ostatní porce si rozdělíme do malých kelímků a po vychlazení je zamrazíme.¨
  • 4
    Kuřecí bujón se zeleninou pro děti [61809]:
  • 5
    Omyté kosti z celého kuřete dáme do hrnce, zalijeme je vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pomalu, pod pokličkou, budeme polévku vařit. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu tak, aby jen voda probublávala. Šum, který se vytvoří, můžeme odstranit děrovanou naběračkou, nebo ho necháme, pomalým vařením se polévka vyčistí sama. Do polévky hned na začátku přidáme malý bobkový list a 3 kuličky nového koření.
  • 6
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, pastinák a kedlubnu. Pokrájíme ji na větší kousky. Očištěnou cibuli, kousek pórku a omyté rajče rozkrojíme na polovinu. Ještě si pod tekoucí vodou omyjeme petrželovou, celerovou nať a snítku tymiánu, svazek bylinek si stáhneme nití.
  • 7
    Když se kuře v polévce vaří přibližně 40 minut, přidáme k němu všechnu zeleninu spolu s bylinkami a polévku vaříme dalších 40 minut. Tekutina by se měla vyvařit přibližně o 1/2.
  • 8
    Uvařenou polévku necháme vychladnout, poté ji scedíme do druhého hrnce a vývar odložíme přes noc do lednice. Druhý den z vývaru odebereme lžicí ztuhlý tuk a tak nám zůstane čistý kuřecí bujón.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.