Raci Monte Carlo
30 min.
Ingredience
- 2kusySardelové řezy
- 20kusůRak říční
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 150gramůMajonéza
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceKapary
- 2kusyRajčata
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
38 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
400 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné raky uvaříme, scedíme, necháme vystydnout a maso vybereme.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu, nakrájíme je nadrobno. Kapary vypereme a spolu se sardelovými řezy posekáme na jemno.
- 3Majonézu smícháme s citrónovou šťávou, osolíme, přidáme chilli, sardelky, rajčata a kapary, vmícháme račí maso a zjemníme ušlehanou smetanou. Podáváme ozdobené plátky natvrdo uvařených vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.