Raci v nálevu
21 min.
Ingredience
- 1kilogramRak říční
- 100mililitrůPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 1500mililitrůVoda pitná
- 40gramůSůl
- 15gramůCukr krupice
- 40gramůKopr čerstvý
- 1gramPepř bílý
- 5gramůJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
276 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu, přilijeme pivo, přisypeme cukr, sůl, kopr, celý bílý pepř, celý jalovec, přivedeme k varu, provaříme a odstavíme. Nálev necháme louhovat do vychladnutí.
- 2Před podáváním nálev ohřejeme, vložíme celé raky, povaříme zhruba 5 minut, odstavíme, přendáme do velké polévkové mísy i s nálevem, raky podáváme přímo v nálevu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.