Ragú v lasturách po lesnicku

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
978 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podusíme na másle s cibulí telecí játra a maso do změknutí. Pak maso a játra vyjmeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    Na másle podusíme žampiony, které jsme si nakrájeli na plátky a přidáme nakrájené maso a játra. Vše promícháme.
  • 3
    Šťávu z masa vydusíme, aby nám zbyl jen tuk, zaprášíme moukou a zasmažíme. Zalijeme vývarem, okořeníme paštikovým kořením a osolíme.
  • 4
    Vymícháme hustou omáčku a přecedíme ji. Do procezené omáčky přilijeme červené víno.
  • 5
    Polovinu omáčky promícháme s masem a dáváme do ohnivzdorných misek nebo lastur, které jsme předem vymazali máslem.
  • 6
    Zbylou omáčku v troubě zahřejeme a při podávání jí přeléváme ragú.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.