Ragú v lasturách po lesnicku
85 min.
Ingredience
- 200gramůSrnčí plec
- 100gramůJátra telecí
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 2lžíceVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaštikové koření
- 1litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
978 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Podusíme na másle s cibulí telecí játra a maso do změknutí. Pak maso a játra vyjmeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- 2Na másle podusíme žampiony, které jsme si nakrájeli na plátky a přidáme nakrájené maso a játra. Vše promícháme.
- 3Šťávu z masa vydusíme, aby nám zbyl jen tuk, zaprášíme moukou a zasmažíme. Zalijeme vývarem, okořeníme paštikovým kořením a osolíme.
- 4Vymícháme hustou omáčku a přecedíme ji. Do procezené omáčky přilijeme červené víno.
- 5Polovinu omáčky promícháme s masem a dáváme do ohnivzdorných misek nebo lastur, které jsme předem vymazali máslem.
- 6Zbylou omáčku v troubě zahřejeme a při podávání jí přeléváme ragú.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.