Ragú zapečené na lasturách
65 min.
Ingredience
- 50gramůPetržel kořen
- 400gramůTelecí kýta
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 50gramůSýr Parmezán
- 50gramůCeler bulvový
- 0,05decilitrMléko polotučné
- 1kusKvěták
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMrkev kořen
- 1lžičkaSardelová pasta
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno, podusíme na másle, přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, mírně podlijeme a necháme dusit.
- 2Jakmile je zelenina měkká, přidáme maso drobně nakrájené a povařený, na růžičky rozdělený květák.
- 3Zvlášť uděláme světlou jíšku z másla a hladké mouky, kterou zalijeme mlékem a dobře rozmícháme. Necháme povařit cca 10 minut.
- 4Povařenou jíšku odstavíme z ohně, vmícháme sardelovou pastu, žloutky, zamícháme a poté spojíme se směsí ze zeleniny s máslem.
- 5Takto připravené ragú rozdělíme do vymaštěných lastur, posypeme sýrem a dáme zapéct do rozehřáté trouby na 180°C na dobu 8 - 10 min.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.