Ragú zapečené na lasturách

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme najemno, podusíme na másle, přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, mírně podlijeme a necháme dusit.
  • 2
    Jakmile je zelenina měkká, přidáme maso drobně nakrájené a povařený, na růžičky rozdělený květák.
  • 3
    Zvlášť uděláme světlou jíšku z másla a hladké mouky, kterou zalijeme mlékem a dobře rozmícháme. Necháme povařit cca 10 minut.
  • 4
    Povařenou jíšku odstavíme z ohně, vmícháme sardelovou pastu, žloutky, zamícháme a poté spojíme se směsí ze zeleniny s máslem.
  • 5
    Takto připravené ragú rozdělíme do vymaštěných lastur, posypeme sýrem a dáme zapéct do rozehřáté trouby na 180°C na dobu 8 - 10 min.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.