Ragú ze slepice
170 min.
Ingredience
- 1kusSlepice
- 2lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
- 1kusKvěták
- 20kusůCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 130gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
105 g
Tuky
55 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
11 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou slepici rozčtvrtíme a uvaříme ve slané vodě. Scedíme, vývar necháme stranou, maso obereme z kostí a pokrájíme na kousky.
- 2Větší květák rozebereme na růžičky a vypereme, malé cibulky oloupeme a na plátky nakrájíme očištěné žampiony.
- 3Do vývaru ze slepice dáme vařit květákové růžičky, po 10 minutách přidáme cibulky a žampiony. Vaříme doměkka, zeleninu a houby vyjmeme z vývaru a uchováme v teple.
- 4Mezitím si v kastrole připravíme z mouky a másla světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, ušleháme na řídkou omáčku, kterou necháme vyvařit nahusto. Hotovou omáčku podle chuti přisolíme, okořeníme muškátovým květem a zjemníme šlehačkou. Do omáčky vložíme slepičí kousky, přidáme květák, cibuli a žampiony a vše dobře prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.