Rahatlokum - želé
75 min.
Ingredience
- 500gramůCukr krupice
- 80gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1litrVoda pitná
- 100gramůMandle
- 0,5kusCitrony
- 0,25lžičkarůžový olej
- 4lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
485 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve uvaříme sirup: 1/2 litru vody s cukrem a citronovou šťávou pomalu vaříme 15 minut, pak přiléváme pomalu 1/2 litru vody s rozmíchanou Maizenou (kukuřičný škrob) a vaříme do zhoustnutí tak dlouho, až se bude hustá kaše odlepovat od stěn hrnce.
- 2Hrnec se sirupovou kaší odstavíme, nasypeme do ní půlky loupaných mandlí, přikápneme růžový olej (jen pár kapek pro vůni) a promícháme.
- 3Plech vymažeme olejem a sirupovou kaši rozetřeme rovnoměrně širokým nožem přibližně ve výši 1,5 cm a necháme několik hodin tuhnout.
- 4Rahatlokum - želé po ztuhnutí posypeme práškovým cukrem, celý plech vyklopíme na pečící papír, nakrájíme na kostky, které obalíme v práškovém cukru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.