Rahatlokum - želé

75 min.

Ingredience

    • 500gramůCukr krupice
    • 80gramůMaizena - kukuřičný škrob
    • 1litrVoda pitná
    • 100gramůMandle
    • 0,5kusCitrony
    • 0,25lžičkarůžový olej
    • 4lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
485 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve uvaříme sirup: 1/2 litru vody s cukrem a citronovou šťávou pomalu vaříme 15 minut, pak přiléváme pomalu 1/2 litru vody s rozmíchanou Maizenou (kukuřičný škrob) a vaříme do zhoustnutí tak dlouho, až se bude hustá kaše odlepovat od stěn hrnce.
  • 2
    Hrnec se sirupovou kaší odstavíme, nasypeme do ní půlky loupaných mandlí, přikápneme růžový olej (jen pár kapek pro vůni) a promícháme.
  • 3
    Plech vymažeme olejem a sirupovou kaši rozetřeme rovnoměrně širokým nožem přibližně ve výši 1,5 cm a necháme několik hodin tuhnout.
  • 4
    Rahatlokum - želé po ztuhnutí posypeme práškovým cukrem, celý plech vyklopíme na pečící papír, nakrájíme na kostky, které obalíme v práškovém cukru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.