Rajčata plněná rizotem
40 min.
Ingredience
- 300gramůRajčata
- 150gramůRýže dušená
- 20gramůHrášek
- 20gramůCibule
- 20gramůSýr Parmezán
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata v jedné třetině seřízneme a vydlabeme. Do misky dáme dušenou rýži, přidáme scezený nakládaný hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 lžičku másla a strouhaný parmezán. Vše promícháme a směsí naplníme rajčata. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme do ní rajčata, zasypeme strouhaným ementálem, zakapeme máslem a dáme do trouby zapéct. Pečeme 15 až 20 minut.
- 2Podáváme na dezertních talířcích jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.