Rajčata plněná tuňákovou pěnou
25 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 8kusůAnčovičky konzervované
- 200gramůTuňák v majonéze
- 2lžíceKapary sterilované
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusTymián čerstvý
- Majonéza
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce šleháme metličkou žloutky se slunečnicovým olejem (suroviny musí mít pokojovou teplotu.) Po kapkách přidáváme citronovou šťávu a nakonec přidáme špetku soli. Vzniklá majonéza má být krémovitá.
- 2Rajčata omyjeme, odkrojíme vrchní část a lžičkou vydlabeme dužinu - odstraníme zrníčka, necháme jen masitou část dužiny.
- 3Připravená rajčata otočíme, aby vytekla šťáva, sekrojené vršky necháme na přiklopení.
- 4Do mixeru dáme tuňáka v majonéze, kapary, ančovičky, 2 polévkové lžíce citronové šťávy a vydlabanou dužinu z rajčat. Vše rozmixujeme.
- 5Rozmixovanou směs promícháme s připravenou majonézou. Pěnou potom plníme vydlabaná rajčata, ozdobíme snítkou tymiánu a přiklopíme vršky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.