Rajčata s vejci na čínský způsob
15 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 6kusůVejce slepičí
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusPórek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Pórek opláchneme a nakrájíme na jemno.
- 2Rajčata spaříme horkou vodou. Měkká rajčata stačí nechat v horké vodě 10 vteřin, tvrdá alespoň půl minuty. Spařená rajčata oloupeme a pokrájíme na kousky.
- 3Vajíčka v misce rozšleháme metlou, osolíme.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, na něm rozšlehaná vajíčka usmažíme do tuha. Pak přidáme nakrájená rajčata a cukr, za stálého míchání smažíme ještě 5 minut. Vajíčka se srazí do větších kousků, rajčata pustí šťávu.
- 5Podáváme teplé, posypané nasekaným pórkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.