Rajčata s vejci na čínský způsob

15 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek opláchneme a nakrájíme na jemno.
  • 2
    Rajčata spaříme horkou vodou. Měkká rajčata stačí nechat v horké vodě 10 vteřin, tvrdá alespoň půl minuty. Spařená rajčata oloupeme a pokrájíme na kousky.
  • 3
    Vajíčka v misce rozšleháme metlou, osolíme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, na něm rozšlehaná vajíčka usmažíme do tuha. Pak přidáme nakrájená rajčata a cukr, za stálého míchání smažíme ještě 5 minut. Vajíčka se srazí do větších kousků, rajčata pustí šťávu.
  • 5
    Podáváme teplé, posypané nasekaným pórkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.