Rajčata sterilovaná ve slaném nálevu

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
23 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Sůl rozmícháme ve vodě, necháme projít varem a vychladnout. Poté roztokem zalijeme rajčata a sklenice zavíčkujeme.
  • 2
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut do bodu varu, případně při teplotě 90 °C po dobu 30 minut. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.