Rajčata zapečená s bramborovou kaší
22 min.
Ingredience
- 300gramůRajčata
- 400gramůBrambory vařené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůMléko polotučné
- 40gramůSýr Čedar
- 5gramůSůl
- 10gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory zalijeme mlékem, osolíme a šťouchadlem rozmačkáme. Metlou vymícháme hladkou řídkou kaši. Rajčata přepůlíme, zapékací misku vymažeme máslem, čedar nastrouháme a promícháme s mletou paprikou. Rajčata vyskládáme do zapékací misky, zalijeme bramborovou kaší, posypeme čedarem s paprikou a dáme zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 10 až 12 minut.
- 2Podáváme jako teplou přílohu ke grilovaným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.