Rajčata zapečená s parmezánem

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, parmezán nastrouháme najemno a smícháme s pepřem. Rajčata vcelku obalíme v parmezánu, pekáček vymažeme máslem, rajčata do něj vyskládáme a krátce v troubě zapečeme. Podle velikosti rajčat zapékáme 7 až 10 minut.
  • 2
    Pekáček vyndáme, rajčatové koule opatrně vyjmeme z pekáčku, upravíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky. Jestliže nám zbyl nějaký parmezán, posypeme ještě rajčata na talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.