Rajčata zapečená s parmezánem
20 min.
Ingredience
- 800gramůRajčata
- 20gramůMáslo čerstvé
- 120gramůVeka
- 3gramyPepř černý mletý
- 120gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, parmezán nastrouháme najemno a smícháme s pepřem. Rajčata vcelku obalíme v parmezánu, pekáček vymažeme máslem, rajčata do něj vyskládáme a krátce v troubě zapečeme. Podle velikosti rajčat zapékáme 7 až 10 minut.
- 2Pekáček vyndáme, rajčatové koule opatrně vyjmeme z pekáčku, upravíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky. Jestliže nám zbyl nějaký parmezán, posypeme ještě rajčata na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.