Rajčatová krémová polévka
40 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaCukr krupice
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytá, na kousky nakrájená rajčata vložíme do části vařícího vývaru a uvaříme doměkka. Měkká rajčata prolisujeme.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme.
- 3Po chvíli přidáme rajčata, sůl, cukr a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.