Rajčatová polévka se skopovým masem
115 min.
Ingredience
- 700gramůSkopové maso přední
- 1,5kilogramyRajčata
- 1,5kilogramyCibule
- 1lžičkaPolévkové koření
- 5gramůSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozpustíme máslo. Vložíme nasekanou cibuli a krátce osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata, necháme je chvilku podusit. Přilijeme studenou vodou, přidáme maso a vaříme 90 minut.
- 2Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Polévku scedíme, prolisujeme rajčata, přidáme polévkové koření a podle chuti sůl. Zavaříme kapání, které připravíme rozšleháním vajec s moukou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.