Rajčatová šlehačka
10 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 0,5kusCitrony
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
85 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rajčata krátce spaříme, oloupeme a po rozkrojení odstraníme semena a šťávu. Dužinu jemně nakrájíme.
- 2Smetanu ušleháme, mírně osladíme, osolíme a vmícháme do ní připravená rajčata. Podle potřeby okyselíme citronovou šťávou.
- 3Podáváme k rostbífu nebo k šunce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 9. 2015
Rajčatová šlehačka
Tato šlehačka je vhodná na zdobení předkrmů. My jsme ji použili k vynikající slanině. Jen to nepřežeňte s citronovou šťávou. Hned napoprvé jsem měla šlehačku moc kyselou a nebylo to ono. Podruhé jsem si už dala pozor.