Rajčatová španělská polévka
30 min.
Ingredience
- 8lžicOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 500gramůRajčata
- 225gramůChléb italský
- 1litrVývar zeleninový
- 4krajíceBageta
- 150gramůSýr Čedar
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený stroužek česneku, nakrájenou papriku a smažíme vše 3 minuty. Přidáme chilli podle chuti a nakrájená rajčata a vše podusíme, dokud směs nezhoustne.
- 2Přidáme vývar a nakrájený chléb na kostičky a vaříme 15 minut, dokud polévka nezhoustne.
- 3Připravíme si česnekový chléb. Krajíce chleba (bagety) opečeme na středně rozpáleném grilu, každý krajíc pokapeme olejem, vetřeme do nich zbylý česnek, posypeme sýrem a 3 minuty necháme grilovat, dokud se sýr nerozpustí.
- 4Posypeme chilli a podáváme k polévce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.