Rajčatové houstičky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
402 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: plech na pečení a hlubší mísu vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 3 lžíce mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 230°C.
  • 2
    Těsto: Prosátou mouku s kypřícím práškem a sušeným droždím
  • 3
    ochutíme polovinou lžičky soli. Máslo rozehřejeme v rendlíku, se třemi lžícemi mléka a rozšlehaným vejcem vypracujeme hladké těsto. Hotové, důkladně prohnětené těsto necháme ve vymazané míse (přikryté utěrkou) kynout asi 80 minut. Poté do těsta zapracujeme prohnětáváním sušená rajčata a z těsta vyválíme na pomoučeném vále asi 8 bochánků. Ty rozložíme na plech s větším odstupem, protože při pečení těsto dost nabude.
  • 4
    Těstové bochánky přikryjeme ubrouskem, necháme kynout dalších 30 minut, po této době houstičky potřeme lžící mléka a pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě do zlatova. Pečené houstičky necháme vychladnout na děrované podložce, servírujeme je jako slané pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.