Rajčatové houstičky
35 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Těsto
- 230gramůMouka chlebová
- 1gramMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 20gramůDroždí sušené
- 4lžíceMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
402 mg
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: plech na pečení a hlubší mísu vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 3 lžíce mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 230°C.
- 2Těsto: Prosátou mouku s kypřícím práškem a sušeným droždím
- 3ochutíme polovinou lžičky soli. Máslo rozehřejeme v rendlíku, se třemi lžícemi mléka a rozšlehaným vejcem vypracujeme hladké těsto. Hotové, důkladně prohnětené těsto necháme ve vymazané míse (přikryté utěrkou) kynout asi 80 minut. Poté do těsta zapracujeme prohnětáváním sušená rajčata a z těsta vyválíme na pomoučeném vále asi 8 bochánků. Ty rozložíme na plech s větším odstupem, protože při pečení těsto dost nabude.
- 4Těstové bochánky přikryjeme ubrouskem, necháme kynout dalších 30 minut, po této době houstičky potřeme lžící mléka a pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě do zlatova. Pečené houstičky necháme vychladnout na děrované podložce, servírujeme je jako slané pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.