Rajčatový bochník
130 min.
Ingredience
- 7gramůDroždí sušené
- 1lžičkaCukr krupice
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceRajčatová pasta
- 1lžíceTuk
- 60gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dáme do mísy cukr, kvasnice a smícháme s 8 lžícemi vody. Necháme 15 minut vzejít.
- 2Do další mísy dáme mouku a vmícháme do ní sůl, uděláme uprostřed důlek, přidáme bazalku, rajčatovou pastu, kvásek a polovinu zbývající vody. Hněteme, až vypracujeme těsto. Postupně zaléváme zbylým množstvím vody.
- 3Vál posypeme mouku a hněteme na něm těsto, dokud nebude hladké. Poté ho přikryjeme a necháme 30 minut v teple kynout, objem se nám zvýší dvakrát.
- 4Vymažeme tukem vyšší formu na pečení.
- 5Těsto vyklopíme z mísy a hněteme se sušenými rajčaty cca 3 minuty. Poté dáme těsto do formy a necháme 40 minut kynout.
- 6V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 190°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.