Rajčatový bochník

130 min.
Evropa

Ingredience

    • 7gramůDroždí sušené
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 3decilitryVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
    • 450gramůMouka pšeničná hrubá
    • 2lžíceRajčatová pasta
    • 1lžíceTuk
    • 60gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dáme do mísy cukr, kvasnice a smícháme s 8 lžícemi vody. Necháme 15 minut vzejít.
  • 2
    Do další mísy dáme mouku a vmícháme do ní sůl, uděláme uprostřed důlek, přidáme bazalku, rajčatovou pastu, kvásek a polovinu zbývající vody. Hněteme, až vypracujeme těsto. Postupně zaléváme zbylým množstvím vody.
  • 3
    Vál posypeme mouku a hněteme na něm těsto, dokud nebude hladké. Poté ho přikryjeme a necháme 30 minut v teple kynout, objem se nám zvýší dvakrát.
  • 4
    Vymažeme tukem vyšší formu na pečení.
  • 5
    Těsto vyklopíme z mísy a hněteme se sušenými rajčaty cca 3 minuty. Poté dáme těsto do formy a necháme 40 minut kynout.
  • 6
    V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 190°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.