Rajčatový koláč s cuketou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku vsypeme do mísy, droždí rozmícháme ve 150 ml vlažného mléka, necháme vykynout a vmícháme do mouky. Přidáme máslo, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout přikryté utěrkou asi 30 minut.
  • 2
    Těsto rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Vytvarujeme okraj a těsto propícháme vidličkou. Necháme je kynout ještě 15 minut.
  • 3
    Omytá rajčata i cukety nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Smícháme vejce, zakysanou smetanu a nasekané bylinky. Směsí koláč přelijeme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 40 minut do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.