Rajčatový koláč s cuketou
60 min.
Ingredience
- 10gramůDroždí
- 1lžičkaSůl
- 500gramůRajčata
- 500gramůCuketa
- 100gramůZakysaná smetana
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1špetkaMajoránka
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mouku vsypeme do mísy, droždí rozmícháme ve 150 ml vlažného mléka, necháme vykynout a vmícháme do mouky. Přidáme máslo, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout přikryté utěrkou asi 30 minut.
- 2Těsto rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Vytvarujeme okraj a těsto propícháme vidličkou. Necháme je kynout ještě 15 minut.
- 3Omytá rajčata i cukety nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Smícháme vejce, zakysanou smetanu a nasekané bylinky. Směsí koláč přelijeme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 40 minut do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.