Rajčatový pohár

20 min.
Evropa

Ingredience

      • 430gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
      • 2lžícePetržel kudrnka
      • 1lžíceBazalka
      • 2lžíceOmáčka Hot Salsa
      • 2špetkySůl
      • 2špetkyPepř bílý
      • 2lžičkyCukr moučkový
      • 1lžičkaCitronová kůra
      • 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
      • 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
      • 100gramůKrabí maso konzervované
      • 3lžíceRajčatová šťáva
      • 2lžíceKopr čerstvý
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    90 kcal
    Bílkoviny
    7 g
    Tuky
    4 g
    Sacharidy
    8 g
    Vláknina
    1 g
    Cukr
    5 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Konzervovaná rajčata scedíme do misky, šťávu zachytíme. K rajčatům přidáme 2-3 lžíce rajčatové šťávy a rozmixujeme je. Petrželku, kopr a čerstvou bazalku omyjeme, vodu setřepeme. Polovinu petrželky a kopr velmi drobně nakrájíme. Druhou polovinu petrželky s bazalkou odložíme na ozdobu.
    • 2
      Rajčata dochutíme 2 lžícemi pikantní omáčky Hot Salsa, 2 špetkami soli, 2 špetkami pepře, 1-2 lžičkami cukru, 1 lžičkou citrónové kůry, petrželkou a vše znovu rozmixujeme. Poté do rajčatového pyré zašleháme zakysanou smetanu. Sladkou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
    • 3
      Rajčatové pyré dáme do pohárů, na povrch položíme maso z krabů, doprostřed nastříkáme kopeček šlehačky, do které jsme přimíchali pažitku, poháry ozdobíme snítkami petrželky s bazalkou a servírujeme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.