Rajčatový pohár
20 min.
Ingredience
- 430gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceBazalka
- 2lžíceOmáčka Hot Salsa
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůKrabí maso konzervované
- 3lžíceRajčatová šťáva
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Konzervovaná rajčata scedíme do misky, šťávu zachytíme. K rajčatům přidáme 2-3 lžíce rajčatové šťávy a rozmixujeme je. Petrželku, kopr a čerstvou bazalku omyjeme, vodu setřepeme. Polovinu petrželky a kopr velmi drobně nakrájíme. Druhou polovinu petrželky s bazalkou odložíme na ozdobu.
- 2Rajčata dochutíme 2 lžícemi pikantní omáčky Hot Salsa, 2 špetkami soli, 2 špetkami pepře, 1-2 lžičkami cukru, 1 lžičkou citrónové kůry, petrželkou a vše znovu rozmixujeme. Poté do rajčatového pyré zašleháme zakysanou smetanu. Sladkou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
- 3Rajčatové pyré dáme do pohárů, na povrch položíme maso z krabů, doprostřed nastříkáme kopeček šlehačky, do které jsme přimíchali pažitku, poháry ozdobíme snítkami petrželky s bazalkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.