Rajčatový salát s paprikou

20 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 500gramůRajčata
    • 100gramůPaprika červená
    • 50gramůCibule červená
    • 15gramůPetržel kudrnka
    • 30mililitrůOcet vinný červený
    • 40gramůOlej bodlákový
    • 10gramůHořčice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme jádřince, pokrájíme na slabší proužky, cibuli krájímena plátky a následně rozebereme na kroužky. Zeleninu nasypeme do salátové mísy, posypeme posekanou petrželkou, osolíme, opepříme, olej smícháme s octem a hořčicí, salát zalijeme. Důkladně promícháme a necháme vychladit.
  • 2
    Tento salát je vhodný ke grilovaným rybám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.